Пилешки батачиња со кари

Јул 11, 2019 | Пилешко

Состојки:

  • 4 пилешки батачиња
  • две главички кромид
  • павлака за готвење
  • кари
  • маслиново масло
  • сол и бибер

Подготовка:

Месото и исецканиот кромид ги ставате во тенџере за варење на Цептер од 4,2 л и залијте со 1,5 шољи вода.

Покријте со специјалинот капак „Syncro-Clik“.

Ставете на рингла, а кога црвеното копче на капакот ќе се подигне и остане во таква положба, намалете ја температурата на минимум и оставете на шпорет уште 30-тина минути.

Пред отворање на капакот проверете го притисокот во садот така што ќе го претистете црвеното копче на капакот.

Откако ќе ги извадите состојките, останатата течност искористе ја за сосот.

Земете ја павлаката за готвење и истурете ја течноста, на неа додајте две кафени лажички кари, и зачини по желба.

На крај  испасирајте ја смесата и прелијте ги батачњата.

Добар апетит!

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Никогаш немој да штедите кога се работи за вашето дете особено за мали бебиња. Органските јајца се одлична храна за бебињата која е доста хранлива , а всушност се добра опција за кога сакате да воведете цврста храна на вашето бебе. Тие се полни со есенцијални масни...

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

За ова одлично јадење ќе бидат доволни малку брашно, лук во прав, пилешко филе и уште неколку состојки. Доколку сте љубители на крцкаво пилешко, овие нагетси се вистинската работа за вас. Состојки: половина чаша брашно една лажичка лук во прав 800 гр пилешко филе...

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Ако немате време за комплицирани јадења, подгответе брзи и вкусни пилешки ролни со сланина. Состојки: 1 кг. пилешки стек тенки листови сланина 100 гр. кашкавал 5 кисели краставички босилек кари зачин сол, бибер зејтин Подготовка: Стекот исечете го на шницли, исчукајте...

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Совршен ручек за денес Состојки: 7 батаци 4 чешниња лук 40 гр путер 1 лажица брашно 150 мл пилешка супа 200 мл неутрален крем сол, бибер пармезан Подготовка: Зачинете ги батаците по вкус пред печење. На врело масло пропржете го лукот, па додадете го месото. Додадете...