Вкусно јадење кое едноставно се прави, а е вистински рај за непцата

Апр 3, 2024 | Пилешко

Испасирајте го месото, па посолете го и зачинете го. Наредете во подмачкан сад за печење. Додадете шунка исечена на прстени и рендано сирење и повторете ја постапката уште еднаш. Прелијте ја смесата со изматените јајца и кремот. Печете околу 40 минути на 200 степени. Добар апетит!

Состојки:

  • 700 гр пилешко месо
  • 2 чаши кисела павлака
  • 4 јајца
  • 300 гр шунка
  • 300 гр сирење
  • малку пиперка
  • малку микс за зачини

 

Подготовка:

Испасирајте го месото, па посолете го и зачинете го. Наредете во подмачкан сад за печење. Додадете шунка исечена на прстени и рендано сирење и повторете ја постапката уште еднаш. Прелијте ја смесата со изматените јајца и кремот. Печете околу 40 минути на 200 степени. Добар апетит!

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Никогаш немој да штедите кога се работи за вашето дете особено за мали бебиња. Органските јајца се одлична храна за бебињата која е доста хранлива , а всушност се добра опција за кога сакате да воведете цврста храна на вашето бебе. Тие се полни со есенцијални масни...

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

За ова одлично јадење ќе бидат доволни малку брашно, лук во прав, пилешко филе и уште неколку состојки. Доколку сте љубители на крцкаво пилешко, овие нагетси се вистинската работа за вас. Состојки: половина чаша брашно една лажичка лук во прав 800 гр пилешко филе...

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Ако немате време за комплицирани јадења, подгответе брзи и вкусни пилешки ролни со сланина. Состојки: 1 кг. пилешки стек тенки листови сланина 100 гр. кашкавал 5 кисели краставички босилек кари зачин сол, бибер зејтин Подготовка: Стекот исечете го на шницли, исчукајте...

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Совршен ручек за денес Состојки: 7 батаци 4 чешниња лук 40 гр путер 1 лажица брашно 150 мл пилешка супа 200 мл неутрален крем сол, бибер пармезан Подготовка: Зачинете ги батаците по вкус пред печење. На врело масло пропржете го лукот, па додадете го месото. Додадете...