Сочен десерт: Крем торта со праски

Јун 16, 2020 | Десерти

Се прави брзо и лесно, а уживањето е загарантирано.

Потребни состојки:

  • 3 јајца
  • 3 лажици шеќер
  • 3 лажици масло
  • 3 лажици млеко
  • 3 лажици брашно
  • 1 ванилин шеќер
  • 1 прашок за печиво
  • излупени и сечкани праски
  • 2 пудинзи од слатка павлака
  • 600 милилитри млеко
  • 1 шлаг крем

Начин на подготовка:
Започнете со подготовка на бисквитот – изматете ги јајцата, додајте ги шеќерот и ванилиниот шеќер и продолжете со мешање. Додајте ги маслото и млекото, прашокот за печиво и брашното, па продолжете да мешате.
Истурете ја смесата во калап и печете 15 минути на температура од 200 °С.
Прелијте го топлиот бисквит со трите лажици млеко, наредете ги праските и над нив ставете го претходно зготвениот пудинг. Оставете да се излади, а потоа украсете со шлаг крем.

Магичен колач од само 2 состојки: Не може да биде поевтино, побрзо и повкусно

Магичен колач од само 2 состојки: Не може да биде поевтино, побрзо и повкусно

Чоколадна торта со само две состојки ќе ве воодушеви. Не бара многу време за подготовка, нема комплицирани состојки и се што ви треба е малку добра волја, чоколадо и јајца. Што се однесува до чоколадото, слободно изберете според ваш вкус. Никогаш побрзо и никогаш...

Десерт што ќе ви се допадне: Чоколаден чизкејк (РЕЦЕПТ)

Десерт што ќе ви се допадне: Чоколаден чизкејк (РЕЦЕПТ)

Едно парче нема да ви биде доволно СОСТОЈКИ: 300 гр мелени бисквити четири лажици путер лажица какао во прав две лажици мед ЗА ФИЛ: 700 гр маскарпоне сирење чаша слатка павлака чаша шеќер една лажичка скроб три поголеми јајца екстракт од ванила една лажица сок од...

Три рецепти за здравo и густo веганско топлo чоколадo

Три рецепти за здравo и густo веганско топлo чоколадo

Ретко кој може да и одол Ретко кој може да и одолее на чоколадото,особено на омилениот пијалок,топлото чоколадо,кое толку убаво грее и теши кога надвор е студено и темно. Штом зимата тропне на врата и температурите нагло паднат,се отвора апетитот за мрсна и слатка...

Неодоливо вкусни, се топат во устата

Неодоливо вкусни, се топат во устата

Растопете го путерот. Изматете ги јајцата во сад, додадете шеќер, сол, путер и пирето од тиква. Изматете ја смесата со миксер. Измешајте брашно со прашок за пециво и додадете млеко. Ако смесата е премногу тенка или густа, по потреба можете да додадете уште малку...