Откако ќе го изгледате видеото за подготовка на овој рецепт, веројатно веднаш ќе влезете во кујна.
Оваа чоколадна торта која се топи во уста се подготвува со само неколку состојки и на многу лесен начин.
Тешко дека ќе одолеете на нејзиниот сочен изглед и вкус и веднаш ќе посакате да ја пробате, а ќе барате и репете.
Како да ја подготвите најлесната, сочна, чоколадна торта која се топи во уста?
Потребни состојки:
- Чоколаден крем со лешници
- 400 g чоколадни бисквити
- 125 g густ јогурт или павлака
Начин на подготовка:
Искршете ги бисквитите и во нив додадете јогурт/павлака. Соединете ја смесата и со половина од неа формирајте едно округло тесто и тргнете го на страна.
Со другата половина формирајте уште едно округло тесто врз кое ќе го истурите и намачкате кремот и ќе покриете со другото тесто.
Декорирајте со многу какао и додатоци по желба и оставете ја во фрижидер 60 минути.