Овие ќофтиња нема да ги замените со ниедни други!!!
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 бајата кифла или бајат леб
1 кромид
1 чешне лук
500 грама мелено месо
1 јајце
1 лажица масло за јадење
400 грама шампињони
200 грама спанаќ
Сол и бибер
Малку мајчина душичка ( свежа или сужена )
Начин на подготовка:
Размекнете ја бајатата кифла (или 2 -3 кришки бајат леб) со вода. Исечкајте ја главицата кромид и помешајте ја со месото, јајцето, додадете сол и бибер. Направете ги ќофтињата во големина по Ваша желба и испржете ги на среден оган.
Печурките испржете ги во маснотијата од месето, додадете го спанаќот, мајчината душичка, посолете додадете малку вода и издинстајте ги состојките. По 5 минути долијте уште малку вода и додадете ги предходно испрежените ќофтиња и оставете да се динстаат 10 минути.
Послужете и …
Уживајте!!!