Состојки: 3 големи компири, 200 гр скараџиски колбасици, 100 гр сланина, 200 гр мелено месо, еден праз, една црвена пиперка, сол, бибер, зачини, и лажица павлака, една лажица мајонез, малку сенф, две чешниња лук, рендан кашкавал, масло.
Подготовка: Загрејте го маслото и пропржете ја исецканата сланина, колбасиците исечени на кругови, додадете го меленото месо, а потоа и празот и пиперката. Динстајте го додека течноста не испари. Потоа додадете сол, бибер, зачин и чешне лук.
Павлаката, кашкавалот, мајонезот и сенфот и остатокот од лукот измешајте ги. Компирот можете малку да го сварите, десетина минути, за полесно да можете да го издлабите, но и за пократко време да треба да се пече. Компирите наполнете ги со смесата која претходно ја издинставте.
Ставете ги компирите на 200 степени околу 40 минути, а потоа извадете ги и премачкајте ги со мешавината од павлака, мајонез и кашкавал и вратете ги во рерна додека да не поруменат. Компирот испечен на овој начин е фантастичен. Згответе го!