Полнетите шампињони со фета сирење е јадење за чијашто подготовка ви треба само 20 минути, а се одлична опција за лесна вечера или како додаток на главно јадење. Во продолжение ви го прикажуваме овој вкусен и уникатен рецепт.
Потребно ви е:
- 500 грама шампињони
- 80 грама фета сирење
- 1 помало чешне лук
- 30 грама путер
- 50 грама лебни трошки
- 1 лажичка маслиново масло
- Магдонос
- Бибер
Начин на подготовка:
Исчистете ги шампињоните, па исечкајте ги. Лесно премачкајте ги со маслиново масло и наредете ги на плех за печење. На тивок оган растопете го путерот, па додајте го исечканиот лук и пржете уште 2-3 минути. На крај измешајте ги трошките и исечканиот магдонос и добро промешајте. Тргнете ја смесата и додајте уште сирење исечкано на коцкички. Со добиената смеса полнете ги шампињоните, па ставете ги да се печат на 200 степени, околу 10 минути