Руска салата без мајонез и шунка

Ное 4, 2017 | Предјадење

Состојки: 200 гр морков, 200 гр грашок, 200 гр кисели краставички, 5 варени белки, 5 цели јајца, 100 гр компир, 50 гр милерам, 50 гр јогурт со 3,2% масленост, 1 лимон, малку сол и бибер. Состојките неизлупени во малку засолена вода сварете ги и оставете ги да се оладат. Јајцата сварете ги и оставете ги исто така да се оладат. Посебните белки исечете ги на коцки во големина на грашок. Истото направете го и со остатокот од зеленчукот. Сите заедно зачинете ги со сол, бибер и сок од лимон. Смесата поврзете ја со милерамот и јогуртот и оставете ја во фрижидер да се олади. По желба можете да додадете дел од станатите жолчки исецкани во вид на коцки.

Крцкаво, зачинето и повикува за пиво: Рецепт за совршени печени компири

Крцкаво, зачинето и повикува за пиво: Рецепт за совршени печени компири

Зачинетите парчиња компир се опасно добра закуска, без разлика дали се служат со некој сос или како додаток на месо, риба или зеленчук. Својата крцкавост ја должат на лебните трошки, а својата сладост на зачините, кои по желба можете да ги прилагодите по сопствен...

Одллични за мезе : поховани печурки во пиво

Одллични за мезе : поховани печурки во пиво

Состојки: Две чаши пиво Две чаши брашно Две лажички лук во прав Две лажички сол Лажичка бибер Лажичка сушен магдонос 3-6 чаши масло (во зависност од тоа колку е голема тавата) Околу половина килограми печурки Подготовка: Истурете го маслото во тава – треба да биде...

Рецепти за лазања на кои не можете да им одолеете

Рецепти за лазања на кои не можете да им одолеете

естенините се омилено јадење за многумина од нас, а комбинации има безброј. Лазањата е посебно уживање, а може да ја направите со многу видови сосови. Она што е најважно за добра лазања е начинот на кој ја редите, па инспирирајте се од овие рецепти на Tasty на кои...

Полнети шампињони

Полнети шампињони

Состојки: 500 г шампињони Сол, бибер 2 лажички сушен или свеж босилек 50 г шунка 1 кромид Масло 2 лажици павлака 30 г кашкавал Приготвување: Измијте ги шампињоните и исчистете ги така за да има доволно место да се наполнат со смесата што ќе ја приготвите Исечете ги...