Состојки: 200 гр морков, 200 гр грашок, 200 гр кисели краставички, 5 варени белки, 5 цели јајца, 100 гр компир, 50 гр милерам, 50 гр јогурт со 3,2% масленост, 1 лимон, малку сол и бибер. Состојките неизлупени во малку засолена вода сварете ги и оставете ги да се оладат. Јајцата сварете ги и оставете ги исто така да се оладат. Посебните белки исечете ги на коцки во големина на грашок. Истото направете го и со остатокот од зеленчукот. Сите заедно зачинете ги со сол, бибер и сок од лимон. Смесата поврзете ја со милерамот и јогуртот и оставете ја во фрижидер да се олади. По желба можете да додадете дел од станатите жолчки исецкани во вид на коцки.

Крцкаво, зачинето и повикува за пиво: Рецепт за совршени печени компири
Зачинетите парчиња компир се опасно добра закуска, без разлика дали се служат со некој сос или како додаток на месо, риба или зеленчук. Својата крцкавост ја должат на лебните трошки, а својата сладост на зачините, кои по желба можете да ги прилагодите по сопствен...