Подгответе „белегзија“ коктел со домашна ракија

По повод Новогодишните и Божиќните празници, изненадете ги вашите гости со необичен коктел во кој главна состојка е ракијата.

Ако не сте љубител на овој алкохолен пијалак, немојте да се грижите, затоа што ракијата воопшто нема ни ја почувствувате.

 

Потребни состојки:

  • 50мл ракија
  • 50мл сок од слатко од диви смокви
  • 50мл сок од јаболко
  • 2-3 капки арома од ванила
  • мраз

Начин на подготовка:

Најпрво ставете ја ракијата, а потоа додадете го сокот од слатко и аромата од ванила. Измешајте ги состојките, а потоа додадете го сокот од јаболко, мразот и неколку смокви од слаткото.

Уживајте!

Мени