Кесадиља

Состојки:

 • Големи тортиљи
 • Рендан кашкавал – се препорачува чедар
 • Маслиново масло
 • Сечкани печурки
 • Црни маслинки
 • Свежи домати, сечкани
 • Парчиња пилешко месо, претходно приготвено
 • Авокадо
 • Марула
 • Сол

Начин на подготовка
Загрејте ја тавата на среден оган. Ставете малку маслиново масло, а потоа ставете ја тортиљата.

Превртете ја неколку пати, печејки по 10 секунди на секоја страна.
Потоа наредете ги кашкавалот, и врз него и останатите состојки, сè освен марулата.

Намалете ја јачината на огнот и печете додека не се растопи кашкавалот.

Превртете ја тортиљата на половина како да правите омлет.
Кога тортиљата ќе биде готова, тргнете ја од оган и ставете ја и марулата.

Кесадиља

Состојки

 • Големи тортиљи
 • Рендан кашкавал – се препорачува чедар
 • Маслиново масло
 • Сечкани печурки
 • Црни маслинки
 • Свежи домати, сечкани
 • Парчиња пилешко месо, претходно приготвено
 • Авокадо
 • Марула
 • Сол

Начин на подготовка
Загрејте ја тавата на среден оган. Ставете малку маслиново масло, а потоа ставете ја тортиљата.

Превртете ја неколку пати, печејки по 10 секунди на секоја страна.
Потоа наредете ги кашкавалот, и врз него и останатите состојки, сè освен марулата.

Намалете ја јачината на огнот и печете додека не се растопи кашкавалот. Превртете ја тортиљата на половина како да правите омлет.
Кога тортиљата ќе биде готова, тргнете ја од оган и ставете ја и марулата.