Природен чај за слабеење од само три состојки го топи салото од стомакот

Дек 4, 2017 | Пијалоци (Шејкови), Совети

Последниве месеци актуелен е чајот за кој жените велат дека е делотворен како природно средство за слабеење.

Потребни ви се само следниве состојки: зелен чај, цимет и ловоров лист.

Сите овие три состојки – компоненти на чајот – одлично ги согоруваат мастите и го забрзуваат метаболизмот.

Како се приготвува овој природен чај за слабеење?
Потребни состојки:

  • 800 мл вода
  • 1 стапче цимет
  • 3 ловорови листови
  • 1 рамна лажица зелен чај

Подготовка:

Водата загрејте ја до зовривање. Тргнете од оган, па во водата ставете го стапчето цимет, ловоровите листови и една рамна лажица зелен чај. Поклопете и оставете 15 минути да отстои. Процедете.

Начин на консумирање:

Кога станува збор за метаболизмот, важно е да се знае дека најдоброто време за негово забрзување е – рано наутро, веднаш после будењето. Првата шолја чај испијте ја на гладен стомак.

Втората шолја можете да ја испиете веднаш после појадок. А третата – навечер, непосредно пред спиење. Тоа е доволно.

Три шолји од овој чај дневно – гарантирано ќе започнете да слабеете – мастите се отстрануваат од значајните места на телото. Првите резулати се видливи после седум дена.

Се подразбира дека секој обид за забрзување на метаболизмот и намалување на тежината треба да биде проследен со избалансирана исхрана и умерена физичка активност.

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Во мало тенџере на средна топлина загрејте го млекото додека не се загрее, но не и врие. Сварете го кафето и истурете го во шолја, а потоа додадете го пирето од тиква, засладувачот, зачинот и екстрактот од ванила и убаво измешајте. Направете пена со жица за млеко, па...

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Оваа разноврсна суперхрана има безброј здравствени придобивки, од лекување на болести до намалување на болката во мускулите. Но, поради што ѓумбирот е навистина толку супер? Без разлика дали сакате да додадете зачин во вашата храна или да го зачините кафето за огнен...

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...