Напивка која ќе ви реши 10 проблеми во организмот

Дек 1, 2017 | Совети

Здравјето доаѓа преку устата, а оваа комбинација е совршен и здрав утрински напиток…

Медот и јаболковиот оцет делуваат благотворно поради своите способности за одбрана од инфекции и третирањето на различните околности кои влијаат за подобар квалитет на животот.

Здравствените благодети од мешавината од јаболков оцет и мед:

  1. Подобро здравје и елиминирање на болката во зглобовите (добро за болки од артритис).
  2. Елиминирање на проблемите со киселини.
  3. Подобрување на дигестивното здравје, вклучувајќи ги проблемите со опстипација.
  4. Губиток на тежината.
  5. Намалување на нивото на холестерол и намалување на крвниот притисок.
  6. Ублажување на воспалението на грлото.
  7. Повеќе енергија.
  8. Младешки изглед и подобра состојба на кожата.
  9. Лек за лошиот здив.
  10. Намалување на воспаленијата.

Зошто ова е добитна комбинација?

Предностите од овој напиток можат да се објаснат врз основа на хемиските особини на состојките и интеракцијата со телото. Многу експерти веруваат дека се разболуваме кога нашето тело има енормно зголемена киселост (pH под 7).

Оцетот е природно кисел, но кога се консумира, станува алкален. Медот, исто така, има ниска pH, но ја зголемува базноста на телото во моментот на консумирањето.

Овие две супстанци се совршен начин организмот да се ослободи од прекумерната киселост поради стресниот начин на живот и консумирањето на нездрави намирници и пијалоци. Нашето тело функционира на најдобар и најздрав начин кога pH вредноста во телото е меѓу 7,0 и 7,4, благо алкална.

Како да го направите напитокот:

Помешајте 1 лажица мед, 1 лажица јаболков оцет и 1 чаша млака вода.

Најдобро е мешавината да ја пиете на празен стомак, наутро. Консумирајте ја 20-30 минути пред појадокот. Бидете доследни и применувајте ја секој ден.

 

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Кога човек е жеден, обично зема чаша вода, но овој основен напиток во човековиот живот, не е она што најделотворно го рехидрира телото, посочува научен труд на шкотскиот Универзитет на Сант Андрас. Шкотските истражувачи открија дека водата, обична или газирана, доста...

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

Зголемениот внес на сол во телото е значаен фактор на опасност за развој на атеросклероза, дури и кај луѓе со нормален крвен притисок, посочува ново истражување спроведено во Шведска. Солта е штетна и пред развој на висок крвен притисок, вели написот објавен во...