Состојки:
- 10 помали тортиљи,
- 30 грама мелено пилешко месо,
- 200 грама кашкавал,
- 1 главица кромид,
- зачини по вкус,
- 100 мл вода,
- 500 мл сок од домат,
- 5 лажици масло
Подготовка:
Ситно исецкајте го кромидот, додајте три лажици масло, чаша вода и сув зачин, па динстајте додека не омекне.
Додајте го месото, половина чаша вода и продолжете со динстањето.
Кога месото е готово, додајте половина од изренданиот кашкавал и посолете по вкус.
Наредете ги тортиљите, па на секоја ставете подеднакво прелив.
Завиткајте ја секоја како палачинка. Наредете ги во тепсија, намрсена со масло.
Измешајте ја водата и сокот од домати и прелијте ги тортиљите. Одозгора додадете го остатокот од ренданиот кашкавал.
Тепсијата ставете ја во рерна загреана на 200 степени да се пече околу 20 минути.