Пити со печурки, спанаќ и ракити

Мар 5, 2018 | Пити и тесто

ново масло
-175 гр спанаќ
-150 гр ricotta / млади сирења
-1 до 2 лук гроздови
-1/4 лажички морско оревче
-2 влажни јајца
-250 g печурки
– 2 супени лажици со ситно зрно од сенф
-1 лажица мед
-1 лажица ситно сецкан магдонос

Подготовка

Свртете ја рерната на 200 ° C и нека се загрее. Печурки, го користев бебето Бела, исчистени и исечени на големи парчиња. Ставете ја во мали сад сенф со целото жито, маслиново масло и додадете лажичка мед и додека не се заедно. Исечете ги печурките на послужавник што го покривате со хартија за печење и посипете со масло од синап и се мешајте. Печете во претходно загреана рерна додека не се загрее целата вода, околу 15 минути. Извадете го за да се излади.

Додека печурките се печење, подгответе спанаќ. Измијте го и варете многу кратко, добро исплакнете со вода и убаво ја ставате. Наместо спанаќ, користев плунка. Јас ја миев го исчисти рачките на дебели и фино сече и неколку капки масло и влажно како што задушени исто како што го секна и вода uvrela.Lisnati Кале има многу помалку течност од спанаќ. Нека се олади. Додади ricotta / сирење, пржени јајца, ситно сецкан лук, сецкан магдонос, бибер, сол и додадете рендано морско оревче и се меша добро се обединат.

Ослабвам лиснато тесто и отсечени кругови околу 10 см висока, се сечат како оваа, или дури и помалку, ако сакате да имате машки закуски ако сакате за вечера, ги сече на кругови околу 18 до 20 см во големина. Од останатите се сече на парчиња и се става околу тестото што изгледа како да има периметар со малку ладна вода обложени делови од тестото и ставете околу тесто. Долен дел од тестот во средината на јазот со вилушка.

Измешајте ја сирената мешавина подеднакво за да ги имате сите терени и ставете печени печурки над смесата. Врати се назад во рерната и се пече уште 17 до 20 минути или додека тестото не се измие. Кул накратко и служи топло со ладно пиво или на вечера со зелена салата.

Рецепт за домашен багет кој ќе ве воодушеви: Крцкав однадвор, неодоливо мек одвнатре – Повкусен од купечкиот во продавница

Рецепт за домашен багет кој ќе ве воодушеви: Крцкав однадвор, неодоливо мек одвнатре – Повкусен од купечкиот во продавница

Ќе сакате да го правите секој ден. Вистинскиот македонски појадок е незамислив без парче леб или некој друг производ од тесто како пецива, пити и слично. Ќе сакате да го правите секој ден. Вистинскиот македонски појадок е незамислив без парче леб или некој друг...

Крцкави и вкусни ролни полни со зеленчук

Крцкави и вкусни ролни полни со зеленчук

За да го направите овој вкусен, интересен и пред се здрав оброк, потребни ви се само неколку состојки кои сигурно ги имате дома. За да го направите овој вкусен, интересен и пред се здрав оброк, потребни ви се само неколку состојки кои сигурно ги имате дома. Состојки:...

Без кори, ги мешате сите состојки и ја ставате во плех: Едноставен рецепт за шпанска пита кој на сите им успева од прва

Без кори, ги мешате сите состојки и ја ставате во плех: Едноставен рецепт за шпанска пита кој на сите им успева од прва

Доколку сакате брзи, солени пикантерии тогаш овој рецепт ќе ве купи на прво залче. Кога станува збор за пикантериите во омилените се вбројуваат питата, мафините, кифличките, но и шпанската пита за која многумина велат дека е совршен спој на најубавите состојки....

Без квасец и јајца, готови за 15 минути: Рецепт за домашни КРОФНИ кои се топат во устата

Без квасец и јајца, готови за 15 минути: Рецепт за домашни КРОФНИ кои се топат во устата

Ако размислувате со што да се почестите по напорен ден на работа, имаме идеја. Овие домашни крофни имаат вкус исто како оние од пекарницата, а одличната работа е што можете да ги направите дома за само 15 минути. Една мерка ќе направи 35 крофни, па размислете веднаш...