ново масло
-175 гр спанаќ
-150 гр ricotta / млади сирења
-1 до 2 лук гроздови
-1/4 лажички морско оревче
-2 влажни јајца
-250 g печурки
– 2 супени лажици со ситно зрно од сенф
-1 лажица мед
-1 лажица ситно сецкан магдонос
Подготовка
Свртете ја рерната на 200 ° C и нека се загрее. Печурки, го користев бебето Бела, исчистени и исечени на големи парчиња. Ставете ја во мали сад сенф со целото жито, маслиново масло и додадете лажичка мед и додека не се заедно. Исечете ги печурките на послужавник што го покривате со хартија за печење и посипете со масло од синап и се мешајте. Печете во претходно загреана рерна додека не се загрее целата вода, околу 15 минути. Извадете го за да се излади.
Додека печурките се печење, подгответе спанаќ. Измијте го и варете многу кратко, добро исплакнете со вода и убаво ја ставате. Наместо спанаќ, користев плунка. Јас ја миев го исчисти рачките на дебели и фино сече и неколку капки масло и влажно како што задушени исто како што го секна и вода uvrela.Lisnati Кале има многу помалку течност од спанаќ. Нека се олади. Додади ricotta / сирење, пржени јајца, ситно сецкан лук, сецкан магдонос, бибер, сол и додадете рендано морско оревче и се меша добро се обединат.
Ослабвам лиснато тесто и отсечени кругови околу 10 см висока, се сечат како оваа, или дури и помалку, ако сакате да имате машки закуски ако сакате за вечера, ги сече на кругови околу 18 до 20 см во големина. Од останатите се сече на парчиња и се става околу тестото што изгледа како да има периметар со малку ладна вода обложени делови од тестото и ставете околу тесто. Долен дел од тестот во средината на јазот со вилушка.
Измешајте ја сирената мешавина подеднакво за да ги имате сите терени и ставете печени печурки над смесата. Врати се назад во рерната и се пече уште 17 до 20 минути или додека тестото не се измие. Кул накратко и служи топло со ладно пиво или на вечера со зелена салата.