Мешавина што ја подобрува функцијата на мозокот

Ное 19, 2018 | Пијалоци (Шејкови), Совети

Еден од најмоќните природни лекови не само што ќе ви го поправи памтењето, туку притоа ќе ги истопите масните наслаги со кои се борите со години.

Клучната состојка е ренот кој е богат со витамин Ц, калиум, витамини Б1, Б2 и Б6, како и железо, магнезиум, фосфор.

Ренот го отстранува заморот, го забрзува метаболизмот, поттикнува развој на добри бактерии во стомакот.

Состојки:

  • 125 гр рен
  • 4 лимони
  • 3 лажици мед
  • 2 лажици цимет
  • парче ѓумбир (околу 2 см)

Начин на подготовка:

Во блендер испасирајте ги ренот и ѓумбирот. Исцедете сок од лимони, додајте го во блендерот, добро измешајте па додајте цимет и мед. Добро поврзаната смеса ставете ја во стаклен сад.

Земајте по една лажица од смесата два пати дневно пред оброк, а ако вежбате, пред тренинг. Практикувајте го ова три недели и ќе забележите резултати.

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Во мало тенџере на средна топлина загрејте го млекото додека не се загрее, но не и врие. Сварете го кафето и истурете го во шолја, а потоа додадете го пирето од тиква, засладувачот, зачинот и екстрактот од ванила и убаво измешајте. Направете пена со жица за млеко, па...

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Оваа разноврсна суперхрана има безброј здравствени придобивки, од лекување на болести до намалување на болката во мускулите. Но, поради што ѓумбирот е навистина толку супер? Без разлика дали сакате да додадете зачин во вашата храна или да го зачините кафето за огнен...

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...