Лек од само 2 состојки кои ги имате дома: Болките во грбот, вратот, рамената и колената ќе исчезнат за 10 дена

Мар 6, 2019 | Совети

Како што годините минуваат, така се зголемува болката во грбот, вратот, рамената и колената. Вака ќе ја спречите!

Ако постојано ве болат грбот или колената, а болката со текот на времето ви го оневозможува движењето, време е за конкретен лек. Ќе ви треба едно пакување желатин (5 грама) и четвртина чаша ладна вода.

Приготвување:

Навечер, разматете кесичка од кој било желатин во четвртина чаша ладна вода и оставете го да отстои до утрината.

Примена:

Секое утро, на празен стомак изедете ја оваа желатинеста смеса. Бидејќи не е многу вкусна, може да додадете и лимонов сок или мед или јогурт. Додајте што било што би го подобрило вкусот.

Оваа терапија мора да трае 30 дена, па затоа обидете се да не ја прескокнувате ни едно утро.

Веќе по 10 дена ќе почувствувате олеснува, но немојте тогаш да заборавите на желатинот. Издржете и цели 30 дена пијте го овој лек.

Кога ќе завршите со користењето на овој лек, не смеете да го користите во наредните 6 месеци.

Ова е проверен метод на лекување кој на милиони луѓе им помогнал да ја обноват рскавицата и така да ги намалат или целосно да ги отстранат болките од зглобовите и половината.

Зошто желатин?

Овој производ се добива со обработка на коските и тетивите на говедата. На луѓето им ја подобрува состојбата на крвните садови и влакната во телото. Желатинот содржи и корисни аминокиселини кои благотворно влијаат врз сврзното ткиво, што е посебно важно кога станува збор за болестите на зглобовите.

Желатинот поттикнува: зајакнување на срцевиот мускул и зглобовите, нормализација на метаболизмот, подобрување на здравјето на кожата и косата, подобрување на растот на косата и ноктите, еластичност на тетивите и лигаментите, спречува развој на болести на зглобовите…

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Кога човек е жеден, обично зема чаша вода, но овој основен напиток во човековиот живот, не е она што најделотворно го рехидрира телото, посочува научен труд на шкотскиот Универзитет на Сант Андрас. Шкотските истражувачи открија дека водата, обична или газирана, доста...

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

Зголемениот внес на сол во телото е значаен фактор на опасност за развој на атеросклероза, дури и кај луѓе со нормален крвен притисок, посочува ново истражување спроведено во Шведска. Солта е штетна и пред развој на висок крвен притисок, вели написот објавен во...