Нашата идеја за денешниот ручек …
Потребно е:
- 500 г телешки шницли
- 1 главица кромид, ситно исецкан
- 3 чешниња лук, ситно исецкани
- 1 лажица сенф
- 200 мл бело вино
- сол, бибер
- малку вода
- масло
Потребно е:
Сите шницли истенчете ги со дрвен чук, намачкајте ги со малку сенф, посолете, наросете со бибер и оставете ги во фрижидер да се маринираат.
Сецканиот кромид пропржете го на врело масло. Додадете го и сецканиот лук и него малку пропржете го колку да пушти мирис.
На динстаниот кромид и лук ставете ги шницлите и продолжете со динстањето додека не фатат боја од сите страни.
Сипете го виното и малку вода и поклопете ја тавата. Оставете да се динста на средна температура додека не се згусне сосот.
Овие вкусни телешки шницли послужете ги со варен ориз или пире од компири.