Се прејадовте за празниците? Со овие намирници ќе го исчистите организмот!

Се прејадовте за празниците? Со овие намирници ќе го исчистите организмот!

Празниците се период на прекумерно уживање во храната. Во последниве денови, на масата доминира калорична храна, голема количина месо, слатки и други масни деликатеси кои со кои традиционално претеруваме во овој период од годината. За да се отстранат ефектите од...
Чаша топла вода на празен желудник прави чуда: Ги решава овие здравствени проблеми!

Чаша топла вода на празен желудник прави чуда: Ги решава овие здравствени проблеми!

Уште древните Кинези знаеле дека конзумирањето на чаша топла вода на празен желудник решава многу здравствени проблеми. Пиењето на топла вода секое утро може многу да помогне, но треба да се внимава температурата да не биде поголема од 50 степени. Во спротивно...
Се прејадовте за празниците? Со овие намирници ќе го исчистите организмот!

Се прејадовте за празниците? Со овие намирници ќе го исчистите организмот!

Празниците се период на прекумерно уживање во храната. Во последниве денови, на масата доминира калорична храна, голема количина месо, слатки и други масни деликатеси кои со кои традиционално претеруваме во овој период од годината. За да се отстранат ефектите од...