Со само 3 состојки: Природен напиток кој е најсилниот борец против вишокот килогами

Фев 25, 2019 | Пијалоци (Шејкови), Совети

Овој зачин е неверојатно лековит и помага да се ослободиме од масните наслаги.

Станува збор за циметот кој помага за стабилизација на шеќерот во крвта, намалување на апетитот, но и за топење на масните наслаги.

Само половина лажичка цимет дневно помага за намалување на холестеролот, го подобрува варењето и придонесува за намалување на триглицеридите.

Но, комбинацијата на јаболки и цимет е најмоќната комбинација за регулирање на метаболизмот и ефикасно намалување на тежината.

За подготовка на вкусен напиток потребни ви се следните состојки:

  • 1 јаболко
  • 1 лажичка цимет
  • 2 литри провриена вода

Начин на подготовка:

Исечете ја јаболката на кришки, додајте го циметот и прелијте со водата. Оставете така да отстои околу 1-2 часа. Пијте во текот на денот, кога и да посакате.

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Ќе ви ја згрее душата и ќе ве воодушеви од првата голтка: Кафе ЛАТЕ со тиква

Во мало тенџере на средна топлина загрејте го млекото додека не се загрее, но не и врие. Сварете го кафето и истурете го во шолја, а потоа додадете го пирето од тиква, засладувачот, зачинот и екстрактот од ванила и убаво измешајте. Направете пена со жица за млеко, па...

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Безброј придобивки од ѓумбирот, подгответе си здравје во чинија и чаша

Оваа разноврсна суперхрана има безброј здравствени придобивки, од лекување на болести до намалување на болката во мускулите. Но, поради што ѓумбирот е навистина толку супер? Без разлика дали сакате да додадете зачин во вашата храна или да го зачините кафето за огнен...

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...