Полнето бело месо

Дек 12, 2018 | Пилешко

Состојки:

  • 4 парчиња пилешки гради
  • 4 парчиња сланина
  • 4 парчиња кашкавал
  • 1 лажица масло
  • 2/3 шолја пилешка супа
  • 1 лажица густин

Подготовка:

Со остар нож направете дупка во средината на секое парче месо и наполнете го со ситно сечкана сланина и парчиња кашкавал.

Зацврстете со чепкалки и секое парче месо пржете го на висока температура додека не потемни. Потоа, пржете уште 10 минути на средна температура за да се растопи внатрешноста.

Во супата додадете ја лажицата густин, па откако ќе го послужите месото прелијте го со овој сос.

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Никогаш немој да штедите кога се работи за вашето дете особено за мали бебиња. Органските јајца се одлична храна за бебињата која е доста хранлива , а всушност се добра опција за кога сакате да воведете цврста храна на вашето бебе. Тие се полни со есенцијални масни...

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

За ова одлично јадење ќе бидат доволни малку брашно, лук во прав, пилешко филе и уште неколку состојки. Доколку сте љубители на крцкаво пилешко, овие нагетси се вистинската работа за вас. Состојки: половина чаша брашно една лажичка лук во прав 800 гр пилешко филе...

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Ако немате време за комплицирани јадења, подгответе брзи и вкусни пилешки ролни со сланина. Состојки: 1 кг. пилешки стек тенки листови сланина 100 гр. кашкавал 5 кисели краставички босилек кари зачин сол, бибер зејтин Подготовка: Стекот исечете го на шницли, исчукајте...

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Совршен ручек за денес Состојки: 7 батаци 4 чешниња лук 40 гр путер 1 лажица брашно 150 мл пилешка супа 200 мл неутрален крем сол, бибер пармезан Подготовка: Зачинете ги батаците по вкус пред печење. На врело масло пропржете го лукот, па додадете го месото. Додадете...