Кралица на есента – за што помага тиквата

by | Окт 29, 2018 | Десерти, Здрава храна

Тиквата е божица на есента, многу е вкусна, се комбинира со различни видови храна, а помага и за многу болести.

Полна е со витамин А, Е и К, бета каротен и антиоксиданси.

Тиквата ја чува кожата здрава и свежа, помага за борба со инфекции во телото, како и за кандида.

Помага за осип, вагинални инфекции и други женски проблеми.

Делива против цревни паразити и се препорачува и за детски глисти.