Тајната на Амишите: Тврдат дека овој напиток го спречува ракот

Ное 27, 2018 | Совети

Овој напиток кој го користат Амишите е одличен за целото тело и здравјето, но особено е ефикасен во случаите на чир, настинка, астма, артритис, импотенција, рак, висок крвен притисок и многу други болести.

Од сите народи во светот, Амишите најретко заболуваат од рак, покажува статистиката. Истражување спроведено од Универзитетот во Охајо го анализираше начинот на живот на Амишите, религиозните групи во кои живеат најздравите луѓе во светот особено ако се земе во предвид дека тие не користат лекови од конвенционалната медицина. Амишите сами одгледуваат и произведуваат храна, од овошје и зеленчук до месо, млеко и сирења.

Едно швајцарско истражување открило дека децата Амиши се поздрави од децата кои растеле на европските фарми. Освен тоа, Амишите не пијат и пушат, а сексуално не се промискуитентни, што ги прави здрави, а се чини дека во одржување на добриот имунитет им помага и напитокот кој редовно го подготвуваат и конзумираат.

Според мислењето на експертите, напитокот придонесува за нивното здравје бидејќи содржи антиканцерогено, антивирусно и антибактериско дејство. Веќе со конзумирање во период од две недели се намалува нивото на холестерол во крвта, а делува и на стабилизација на крвниот притисок и нивото на шеќерот.

Состојки на напитокот: едно чешне лук, парче рендан свеж ѓумбир, една лажичка свеж сок од лимон, една лажичка органски јаболков оцет и една лажичка органски мед со додаток од пола чашка вода. Напитокот треба да се пие наутро на празен стомак и пред вечера.

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Кога човек е жеден, обично зема чаша вода, но овој основен напиток во човековиот живот, не е она што најделотворно го рехидрира телото, посочува научен труд на шкотскиот Универзитет на Сант Андрас. Шкотските истражувачи открија дека водата, обична или газирана, доста...

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

Зголемениот внес на сол во телото е значаен фактор на опасност за развој на атеросклероза, дури и кај луѓе со нормален крвен притисок, посочува ново истражување спроведено во Шведска. Солта е штетна и пред развој на висок крвен притисок, вели написот објавен во...