Смрт за целулитот и тоа само со една состојка

Јул 11, 2019 | Совети

На жените ширум светот облогите со оцет одамна им се познати со цел да се ослободат од целулитот, па затоа што се покажале како одлично решение, време е да ги пробате и вие.

За овие облоги потребни ви се само 2 состојки, кои сигурно веќе ги имате дома.

  • Лосион за тело
  • Јаболков оцет                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Дополнителна опрема:
  • Пешкир
  • Пластична фолија
  • Подготовка и нанесување:

Помешајте ¼ шолја лосион за тело со лажица јаболков оцет. Измешајте додека состојките не се соединат.

Следниот чекор е многу важен ако сакате ефективни резултати!

Намокрете го пешкирот со ладна вода, исцедете го, а потоа ставете го неколку минути на местото каде планирате да ги нанесете облогите.

Важно е водата да е ладна, за да ги отвори порите на кожата и на тој начин ќе ви овозможи длабинско третирање на целулитот.

По неколку минути нанесете ја смесата на кожата, но не ја втривајте.

Наместо тоа, замотајте го делот со пластична фолија и оставете го да отстои 3-6 часа, зависно од тоа колку време имате на располагање.

Додека ги имате овие облоги не е препорачливо да се движите, затоа ви предлагаме третманот да го правите навечер.

Повторувајте го третманот 3 пати во неделата, а откако ќе го спроведете, добро истуширајте се и хидрирајте ја кожата.

Не ги заборавајте активностите кои ќе го зголемат ефектот и ќе ве ослободат од дупчињата на кожата.

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

Сос од печурки: Оди со месо и риба, а се прави брзо и лесно

На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги...

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Како настануваат дупките во швајцарското сирење?

Производителите на ова посебно сирење ја користат бактеријата „Propionibacterium shermanii“ Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот...

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Во одреден степен, млекото подобро ја гаси жедта од водата

Кога човек е жеден, обично зема чаша вода, но овој основен напиток во човековиот живот, не е она што најделотворно го рехидрира телото, посочува научен труд на шкотскиот Универзитет на Сант Андрас. Шкотските истражувачи открија дека водата, обична или газирана, доста...

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

ВНИМАВАЈТЕ СО СОЛТА: Зголемениот внес е опасност за развој на атеросклероза и кај луѓе со нормален крвен притисок

Зголемениот внес на сол во телото е значаен фактор на опасност за развој на атеросклероза, дури и кај луѓе со нормален крвен притисок, посочува ново истражување спроведено во Шведска. Солта е штетна и пред развој на висок крвен притисок, вели написот објавен во...