Едноставно и брзо за подготовка, совршенство на вкус и мирис…
Подготовка:
- 500 г мешано мелено месо
- 2 чили-пиперки
- 2 главици кромид
- 2 чешниња лук
- 2 поголеми компири
- 2 лажици путер или маргарин
- 1 лажица слатка црвена мелена пиперка
- 250 мл супа од коцка
- 150 г грашок
- кари во прав
- мелен сув зачин
- црн пипер
Подготовка:
Чили-пиперките, лукот и кромидот ситно исечкајте ги. Комирите исечкајте ги на коцки.
Месото убаво пропржете го на растопен путер. Додадете го сечканиопт кромид и пржете уште малку.
Потоа додадете го сечканото лукче, па чили-пиперките и зачинете по вкус со чили во прав и мелена црвена пиперка. Динстајте уште малку.
Сега сипете ја супата од коцка и кога ќе проврие додадете ги исечканите компири.
Варете го јадењето на тивко уште 20-тина минути. Додадете мелен сув зачин по вкус.
Додадете го и грашокот и варете го рагуто додека не се свари грашокот.
Пред да го послужите, посипете со црн пипер.