За подготовка на овој вкусен оброк потребен ви е околу половина час.
Состојки:
- Лажица маслиново масло
- 20 гр. путер
- Четири помали парчиња пилешко филе
- Две чешниња лук
- 80 гр. сушени домати
- 80 милилитри бело вино
- 250 мл. павлака за готвење
- 125 мл. пилешки бујон
- 60 гр. спанаќ
- Малку свеж бсилок
Начин на подготовка:
Загрејте го маслото и путерот во тавче, па додајте го пилешкото и ставете зачини по желба
.Пржете пет минути од секоја страна на средна температура. Префрлете го пилешкото во чинија и покријте го за да не се излади.
Во меѓувреме, во длабока тава додајте лук, пропржете го околу една минута, додајте го доматот и промешајте.
Додајте вино и пржете 1 минута додека да испари, а потоа додајте павлака и пилешки бујон.
Вратете го пилешкото во тава и оставете да се пржи во сосот околу пет минути, па додајте спанаќ и измешајте
.Додајте сол и бибер по желба, па на крај посипете исецкан свеж босилек.