Пилешка салата со ореви, мајонез и јогурт

Авг 22, 2019 | Пилешко

Во текот на летото секогаш бираме лесни оброци, така што салатите се совршен избор за доручек, ручек и вечера.

Овој рецепт ќе му се допадне на секој кој ќе го проба.

Потребни состојки:

  • 40 гр. сирови сецкани ореви
  • 65 гр. мајонез
  • 65 гр.  јогурт
  • 2 лажички јаболков оцет
  • ¼ лажичка сол
  • ¼ лажичка бибер
  • 340 гр. пилешко филе
  • Mагдонос
  • 6 листа зелена салата

Начин на подготовка:

Загрејте ја рерната на 180 степени.

Оревите подредете ги во тепсија, на хартија за печење и печете 5 минути.

Оставете ги да се изладат, а за тоа време измешајте мајонез, јогурт, оцет, сол и бибер да се соединат.

Испеченото пилешко, подготвените ореви и магдоносот додајте ги во чинија. Промешајте добро, па додајте прелив од мајонез и јогурт.

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Придобивки од јајцата на отворени пасишта

Никогаш немој да штедите кога се работи за вашето дете особено за мали бебиња. Органските јајца се одлична храна за бебињата која е доста хранлива , а всушност се добра опција за кога сакате да воведете цврста храна на вашето бебе. Тие се полни со есенцијални масни...

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

СЕ ТОПАТ ВО УСТА! Еве како да ги направите најдобрите пилешки нагетси со само неколку состојки!

За ова одлично јадење ќе бидат доволни малку брашно, лук во прав, пилешко филе и уште неколку состојки. Доколку сте љубители на крцкаво пилешко, овие нагетси се вистинската работа за вас. Состојки: половина чаша брашно една лажичка лук во прав 800 гр пилешко филе...

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Брзо и вкусно: Пилешки ролни со сланина

Ако немате време за комплицирани јадења, подгответе брзи и вкусни пилешки ролни со сланина. Состојки: 1 кг. пилешки стек тенки листови сланина 100 гр. кашкавал 5 кисели краставички босилек кари зачин сол, бибер зејтин Подготовка: Стекот исечете го на шницли, исчукајте...

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Рецепт за ПИЛЕШКИ батаци во сос од ПАРМЕЗАН: Месото е толку сочно што се топи во уста!

Совршен ручек за денес Состојки: 7 батаци 4 чешниња лук 40 гр путер 1 лажица брашно 150 мл пилешка супа 200 мл неутрален крем сол, бибер пармезан Подготовка: Зачинете ги батаците по вкус пред печење. На врело масло пропржете го лукот, па додадете го месото. Додадете...