Борете се против многу болести со само 7 ореви дневно!

Оревите се здрави,бидејќи тие се богати со антиоксиданси.

Резултатите од последните истражувања покажаа дека дневно ни се потребни само седум ореви кои ќе нè заштитат од болести и ќе го намалат на холестеролот.

Оревите содржат високо ниво на полифеноли и антиоксиданси кои можат да го штитат организмот од молекули кои ги оштетуваат ткивата.

Тие се исто така одличен диетален извор на влакна, магнезиум, витамини Б и Е и други антиоксиданси.

Затоа, ако сакате да го намалите нивото на холестерол во вашата исхрана треба да вклучите минимум седум ореви.

Ова ќе му помогне на вашето тело да се бори против инфекциите, а тие се, покрај високиот холестерол, водечки фактор на ризик за развој на кардиоваскуларни болести.

Добрата вест е тоа што исхраната богата со јаткасти плодови може да го подготви телото подобро да се справува и со стресот.

Мени